wtorek, 16 lipca 2013

Puderek - ciasto orzechowe

Ciasto dla prawdziwych łasuchów, którzy uwielbiają takie słodkie kąski . Bardzo proste w przygotowaniu !


Składniki ( na okrągłą blaszkę - 24 cm ) :


CIASTO :

- 3 szklanki mąki tortowej

- 1 szklanka cukru pudru

- 3 całe jajka

- puszka ananasa w kawałkach

- szklanka orzechów włoskich

- 3 płaskie łyżeczki sody


POLEWA :

- 100g masła

- cukier wanilinowy

- 3/4 szklanki cukru pudru

- serek śmietankowy Almette


Przygotowanie : 


CIASTO : Wszystko zmiksować, żeby się ładnie połączyło. Piec w temperaturze 180-200*C przez około godzinę.


POLEWA : Rozpuścić masło na małym ogniu, następnie dodać do niego serek Almette, ciągle mieszając. 


Rady : 


Pamiętaj aby polewę wylać na ciepłe ciasto.