Puderek - ciasto orzechowe
Ciasto dla prawdziwych łasuchów, którzy uwielbiają takie słodkie kąski . Bardzo proste w przygotowaniu !
Składniki ( na okrągłą blaszkę - 24 cm ) :
CIASTO :
- 3 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 całe jajka
- puszka ananasa w kawałkach
- szklanka orzechów włoskich
- 3 płaskie łyżeczki sody
POLEWA :
- 100g masła
- cukier wanilinowy
- 3/4 szklanki cukru pudru
- serek śmietankowy Almette
Przygotowanie :
CIASTO : Wszystko zmiksować, żeby się ładnie połączyło. Piec w temperaturze 180-200*C przez około godzinę.
POLEWA : Rozpuścić masło na małym ogniu, następnie dodać do niego serek Almette, ciągle mieszając.
Rady :
Pamiętaj aby polewę wylać na ciepłe ciasto.