Świetny trunek ! Kremowa konsystencja, słodycz z nutką procentów, wprost rozpływa się w ustach pozostawiając po sobie niezapomniany smak. Wypróbowany i sprawdzony na rodzinie :D
Warty powtórzenia !
Składniki :
- 9 żółtek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 0,5 l wódki
- 1 cukier wanilinowy
- puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
Przygotowanie :
Dokładnie oddzielamy białka od żółtek i razem cukrem pudrem miksujemy na idealny, puszysty kogel mogel. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i zmniejszamy obroty miksera. Małym strumieniem wlewamy mleko skondensowane, pilnujemy aby wszystkie składniki nam się dobrze połączyły. Na koniec równie powoli i w małych ilościach dodajemy alkoholu. Najlepszy efekt uzyskuje się po odstawieniu trunku na 2 dni do lodówki, żeby dobrze zgęstniał.